cicerikina enoloncnica s piscancemZa otroke od 10. meseca dalje.

Sestavine:

1 pest čičerike, predhodno kuhane,
40 g piščanca,
3 jušne žlice paradižnikove omake,
3 kolobarji čebule,
1/2 stroka česna,
ščep muškatnega oreščka,
ščep koriandra,
ščep kumine,
ščep majarona,
40 g riža,
1 čajna žlička oljčnega olja.

Priprava:

Čičeriko čez noč namočimo, zjutraj odlijemo vodo, dolijemo svežo in skuhamo do mehkega; dobro odcedimo.
Piščanca narežemo na majhne koščke in z malo vode na srednjem ognju podušimo do mehkega, dodamo začimbe; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljano čebulo in česen, prilijemo paradižnikovo omako, ogenj pa zmanjšamo. Jed pokrijemo in dušimo na majhnem ognju dobrih 15 minut.
Medtem skuhamo riž, odcedimo in prihranimo na toplem.
Piščančji jedi primešamo kuhano čičeriko, ponovno pokrijemo ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo ter še topli jedi prilijemo žličko olja.