125 g masla
500 g šampinjonov ali kakšnih drugih gob
1 strok česna
1/3 skodelice navadne moke
1/2 skodelice mleka
1/3 skodelice kisle smetane
6 listov listnatega testa
1/4 skodelice krušnih drobtin
1/4 skodelice ribanega parmezana
Priprava:
Šampinjone olupite in narežite na tenke lističe. Česen drobno nasekljajte. 30 g masla raztopite v ponvi in na njem popražite česen in šampinjone. V drugi ponvi raztopite 15 g masla in na njem rahlo porjavite moko. Postopno vmešajte mleko in smetano.
Med stalnim mešanjem počakajte, da mleko zavre in da se zmes zgosti. Nato primešajte šampinjone in pustite, da se nadev ohladi na sobno temperaturo. Pet listov testa položite na ožeto mokro kuhinjsko krpo, en list pa položite na delovno površino in ga premažite s stopljenim maslom. Prekrijte ga z drugim listom, ki ga prav tako premažite s stopljenim maslom in potresite s približno eno žlico mešanice drobtin in parmezana.
Nato prekrijte z naslednjim listom in postopek ponovite, dokler vam ne zmanjka listov, drobtin in parmezana. Potem na testo stresite šampinjonov nadev in testo zavijte. Zavitek premažite z ostankom stopljenega masla, ga položite na pekač in v zmerno vroči pečici pecite približno 30 minut.