Valentinovi srčkiV soboto prihaja Valentinovo in zato svoje najdražje presenetimo z sladkimi srčki.

Biskvit:
-5 jajc
5 žlic sladkorja
-1 vanilijev sladkor
-3 žlice moke
-2 žlici kakava

Vanilijeva krema:
-1 želatina v prahu
-1 začetek vanilijevega pudinga
-4 žlice sladkorja
-1/2 l mleka
-600 g sladke smetane
– 3 Kremfixi

Preliv:
-2 rdeča preliva za torte
-1/2 višnjevega soka iz kompota

Jajca in sladkor spenimo, dodamo presejeno moko in kakav. Vlijemo v pekač(40X30 cm) in pečemo 10 min na 180•C.

Želatino namočimo.

Iz praška za puding, sladkorja in mleka pripravimo puding. Želatino damo v vroč puding in jo med stalnim mešanjem raztopimo. Medtem, ko se hladi, ga nekajkrat premešamo, da se ne naredi skorja.
Sladki smetani dodamo kremfix in jo previdno vmešamo v ohlajen puding.

Kremo premažemo na biskvit in ohladimo.

Po navodilih na vrečki in z sokom iz kompota skuhamo preliv in ga mlačnega prelijemo čez kremo.

Naslednji dan izrežemo srčke in jih damo v papirčke za muffine.

(foto: kulinarika.net)