011Damjan Murko: “Želela sva, da bi najin Tiar svoje prve počitnice preživel mirno, brez letala in dolge poti. Zato sva se odločila, da skupaj še z njenim sinom odpotujemo kar v Strunjan. Slovenska obala je lahko prav tako lepa, ljudje pa so izredno prijazni, gostoljubni, zato sem tudi sam rad dal kak avtogram osebju zaposlenem v hotelu, kjer smo bivali in se z njimi fotografiral.

Tiar je prvič čofotal v morju v bazenu. Zelo lepo ga je bilo videti, saj je zmeraj, ko je videl, da se približujemo vodi, začel vriskati in se od veselja kar tresti. Joj, kako malo je treba dati otroku, da mu pričaraš nepozabne počitnice, celo tako blizu doma.

Moram priznati, da je bilo okoli nas veliko slovenskih turistov, ki so se zmeraj prijazno, morda malce zmedeno in presenečeno odzvali na nas. Kot zanimivost, ki me je zelo ganila, pa je bila nosečnica, ki je bila v devetem mesecu nosečnosti. Pristopila je in mi vsa vzhičena povedala, da bo njenemu sinu ime tako kot mojemu. Tiar. Ko je prvič zaslišala to ime sta se s partnerjem takoj odločila, da želita tudi sama svojemu otroku dati tako ime. In bosta že dva Tiarja. Morda jih bo kmalu še več.

Po tednu dni smo se polni lepih vtisov vrnili v Maribor. Seveda pa bomo do konca poletja še kam odšli. Svojemu otroku bi rad ponudil vse, kar mu pač lahko dam.”