Grški jogurt nima lastnosti probiotičnih jogurtov, a ima veliko beljakovin. Če dodamo med, dobimo okusen in zdrav posladek.
2. Jajčni kruhki s česnom in sezamom
Polnozrnate toaste ali kruhke potopimo v maso iz vmešanega jajca, naribanega česna in sezamovih semen. Ko se kruhki dodobra napijejo, jih popražimo na nekaj kapljicah olivnega olja.
3. Turški zavitek
Turški zavitek je poln proteinov in vlaknin. Na ploski kruh položimo rezine puranje šunke, nekaj rezin paradižnika in kumaric ali solate. Vse skupaj zavijemo.
4. Jagode s stepeno smetano
Ta, za marsikaterega otroka sanjski obrok, je lahko zdrav, če najdemo neškropljene jagode in če smetane ne sladkamo preveč.
5. Jabolčna omaka z oreški
Olupljena jabolka pretlačimo s paličnim mešalnikom in jih pokapljamo z limoninim sokom. Otroku ponudimo zraven še orehe, lešnike…
Še pet slastnih in zdravih malic boste našli v februarski številki revije Mama.