Revija MAMA

Kaki

 

Sestavine:

4 majhne skodelice moke

čajna žlička jedilne sode

čajna žlička pecilnega praška

pol žličke soli

čajna žlička cimeta

1 skodelica belega sladkorja

1 skodelica rjavega sladkorja

3 stepena jajca

2 skodelici mleka

2,5 skodelici kakija zmletega v kašo

6 jedilnih žlic stopljenega masla

 

Priprava:

Pekač segrejte na 150 stopinj.

V prvi posodi zmešajte moko, jedilno sodo, pecilni prašek, sol, cimet in oba sladkorja.

V drugi posodi stepajte jajca in mleko, da nastane gladka zmes. Potem počasi dodajajte sestavine iz prve posode. Nazadnje v zmes vlijte še kakije brez kože in stopljeno maslo.

Zmes vlijte v pekač in pecite približno eno uro. Puding postrezite, ko se ohladi.

 


Tag-i