ČOKOLADNE PANDE
Sestavine za mafine:
280 g moke
1 pecilni prašek
3 čajne žlice kakava
1 jajce
13 dag sladkorja
8 dag zmehčanega masla
2 lončka navadnega jogurta
Sestavine za okras:
Stepena sladka smetana
Mleti kokos
Čokoladne kapljice
Čokoladne mrvice
Malo stopljene temne čokolade
Priprava:
1.Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Vdolbinice pekača za mafine namastite in potresite z moko ali pa vanje namestite papirnate modelčke.
2.Penasto vmešajte maslo in sladkor, nato jima dodajte še jajce in jogurt. Posebej zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Mešanico moke damo k masleno jogurtovi masi in vse skupaj dobro premešamo.
3.S testom napolnimo pripravljene vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo na srednjem vodilu približno 25 minut. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in počakamo, da se ohladijo.
4.Stepemo sladko smetano in jo napolnimo v brizgalno vrečko. Na vsak ohlajen mafin nabrizgamo kepico smetane. Vsakega posebej, s smetano navzdol pritisnite v posodico, kamor ste si pripravili mleti kokos. Pri tem ste najbrž ugotovili, da je bolje, če nabrizgate manj smetane, saj se s pritiskom v kokos, smetana raztegne po mafinu.
5.Zdaj se lahko lotite izdelave pand. Čokoladne kapljice pritisnite v smetano na mesto za oči in ušesa. Za smrček čokoladno kapljico obrnite in pritisnite v smetano, saj smrček ni okrogel. Oči dokončajte s pikico stepene smetane, na katero kapnete drobno kapljico stopljene črne čokolade,ter s tem ustvarite videz oči. Preostane vam samo še, da naredite usta, ki jih boste najlažje naredili s tankimi čokoladnimi mrvicami.
Čokoladnih pand, se bolj kot torte, najbolj razveselijo naši najmlajši na rojstnodnevnih praznovanjih :-).