Revija MAMA

020

Sestavine za mafine:

280 g moke

1 pecilni prašek

3 čajne žlice kakava

1 jajce

13 dag sladkorja

8 dag zmehčanega masla

2 lončka navadnega jogurta

 

Sestavine za okras:

Stepena sladka smetana

Mleti kokos

Čokoladne kapljice

Čokoladne mrvice

Malo stopljene temne čokolade

 

Priprava:

1.Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Vdolbinice pekača za mafine namastite in potresite z moko ali pa vanje namestite papirnate modelčke.

2.Penasto vmešajte maslo in sladkor, nato jima dodajte še jajce in jogurt. Posebej zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Mešanico moke damo k masleno jogurtovi masi in vse skupaj dobro premešamo.

3.S testom napolnimo pripravljene vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo na srednjem vodilu približno 25 minut. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in počakamo, da se ohladijo.

4.Stepemo sladko smetano in jo napolnimo v brizgalno vrečko. Na vsak ohlajen mafin nabrizgamo kepico smetane. Vsakega posebej, s smetano navzdol pritisnite v posodico, kamor ste si pripravili mleti kokos. Pri tem ste najbrž ugotovili, da je bolje, če nabrizgate manj smetane, saj se s pritiskom v kokos, smetana raztegne po mafinu.

5.Zdaj se lahko lotite izdelave pand. Čokoladne kapljice pritisnite v smetano na mesto za oči in ušesa. Za smrček čokoladno kapljico obrnite in pritisnite v smetano, saj smrček ni okrogel. Oči dokončajte s pikico stepene smetane, na katero kapnete drobno kapljico stopljene črne čokolade,ter s tem ustvarite videz oči. Preostane vam samo še, da naredite usta, ki jih boste najlažje naredili s tankimi čokoladnimi mrvicami.

Čokoladnih pand, se bolj kot torte, najbolj razveselijo naši najmlajši na rojstnodnevnih praznovanjih :-).

 


Tag-i

Starejši in novejši članki