6 velikih prsnih kosov piščanca brez kosti
60 g masla
1 čebula
1 strok česna
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlička nasekljanega svežega timijana
250 g mletega piščančjega mesa
250 g mletega mešanega svinjskega in govejega mesa
1 žlica vloženega zelenega popra
1/4 skodelice oluščenih pistacij
1 jajce
1 skodelica krušnih drobtin
12 velikih češenj
Omaka
1 kg češenj
3/4 skodelice pomarančnega soka
1/4 skodelice limoninega soka
1 1/2 žlice sladkorja
1/2 skodelice vode
1 lovorov list
1 mlada čebula
1 žlica koruzne moke
2 žlici vode (dodatno)
Priprava:
Prsne kose piščanca po debelini prerežite, da dobite velike zrezke. Čebulo in česen drobno nasekljajte. Jajce stepite. Vsem češnjam odstranite koščice. Maslo segrejte v ponvi in na njem popražite čebulo in česen. Nato čebulo in česen pretresite v skledo in jo dobro zmešajte s paradižnikovo mezgo, timijanom, mletim mesom, poprom, pistacijami, jajcem in drobtinami. Nadev naložite na piščančje zrezke, na vrh položite po dve češnji in zrezke zavijte ter jih zvežite ali spnite. Zavitke naložite na namaščen pekač in jih premažite z oljem. Pecite v zmerno vroči pečici približno 1 uro oziroma tako dolgo, da bo meso lepo pečeno.
Češnje za omako stresite v kozico in jim dodajte pomarančni sok, limonin sok, sladkor, vodo, lovor in nasekljano mlado čebulo. Zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in pustite, da se v nepokriti posodi kuha 10 minut. Nato odstavite z ognja, odstranite lovorov list, vmešajte z vodo zmešano koruzno moko in kuhajte še toliko časa, da omaka zavre in se zgosti. Prelijte čez pečene piščančje zavitke.