Sadno-zelenjavna solata s pomarančnim prelivom
2 pomaranči
1 steblo zelene
400 g sveže skute
1/2 žličke nastrgane pomarančne lupinice
Manjša glavica zelene solate po izbiri
1 jabolko
Za preliv
1/2 skodelice olja
1/4 skodelice vinskega kisa
1/4 skodelice pomarančnega soka
2 žlički sladkorja
1/4 žličke bazilike
1/4 žličke nasekljanega pehtrana
Priprava:
Jabolko narežite na tenke rezine. Pomaranče olupite in odstranite vse bele nitke. Previdno izluščite meso iz ovojev. Zeleno narežite v tenke, približno 5 cm dolge trakove. V posodi zmešajte skuto, pomarančno lupinico in polovico pomarančnega mesa. Liste zelene solate temeljito operite in jih položite na krožnike. Nanje naložite skutno mešanico in jo okrasite z zeleno, jabolčnimi rezinami in ostalimi pomarančami. Vse sestavine za preliv dobro zmešajte in prelijte solato.