Revija MAMA

playalongGlede na to, da program oglašujejo predvsem samo navdušeni malčki in njihovi starši »iz ust do ust«, smo veseli, ker je vsak semester vpisanih več družin,« zadovoljno pove vodja centra in učiteljica programa Andreja Zupančič.

Andreja Zupančič je poznana predvsem z otroškega glasbenega sveta in se s štirimi izdanimi zgoščenkami že več kot desetletje ukvarja s samostojno glasbeno dejavnostjo. Po izobrazbi je pedagoginja in končno so se ji uresničile želje, da bi nekoč poučevala v svoji lastni glasbeni šoli.

Urice potekajo po zaključenih enotah – semestrih, ki so vsebinsko drugačni in prinašajo bogat seznam novih pesmi različnih kultur, ritmov in tonalitet. V šolskem letu se zvrstijo trije semestri od devetih, ki se zaključijo v obdobju treh let. Semestri so sami po sebi zaključene enote, tako da se starši lahko svobodno odločijo, koliko semestrov bodo z otrokom obiskali.

Družine vsak semester prejmejo pesmarico in zgoščenki, tako da se dejavnost bogato prepleta z glasbenim življenjem doma.

Pesmi so zapisane in posnete v angleškem jeziku, kar je dobro za postavljanje temeljev za kasnejše učenje tujega jezika.

Za prijetno in domače vzdušje pa Andrejin MusicTogether poskrbi tako, da večino gradiva, ki ga uporabljajo na uricah, prevede v slovenski jezik.

 

Filozofija programa Music Together

VSI OTROCI SO MUZIKALNI in se lahko naučijo melodičnega in ritmičnega posluha. Pomembno je le, da jim omogočimo podporo in razvoj že v njihovem najzgodnejšem obdobju.

Music Together glasbene ure nudijo otroku neformalno glasbeno izobraževanje v prijetnem in sproščenem vzdušju skupine otrok in njihovih staršev skozi pesem, gib in instrumentalno improvizacijo. Otroci tako razvijajo občutek za melodijo in ritem, pridobivajo osnovne glasbene spretnosti, ki so podlaga za nadaljnje glasbeno ali plesno izobraževanje, ter vseživljensko navdušenje nad glasbo.

Otroci se osnovnih veščin učijo s posnemanjem, zato sta navdušenje in aktivno sodelovanje staršev za otrokov osnovni glasbeni razvoj zelo pomembna, ne glede na njihovo glasbeno sposobnost (posluh, predznanje …). K Music Together glasbenim uram lahko z otrokom pride kdorkoli od odraslih, ki želi z njim deliti to edinstveno glasbeno izkušnjo (mama, očka, babica, dedek, teta, varuška …).

 

Kaj je Music Together®?

Music Together,® ustanovljen že leta 1987 v ZDA, je mednarodno priznan in večkrat nagrajen glasbeni program za otroke od rojstva do 8. leta. Je med prvimi, ki je na podlagi raziskav pričel razvijati koncept zgodnjega učenja glasbe in poudarjati pomen sodelovanja in vključevanja staršev v ta proces, saj so prav oni v tem obdobju za otroka najpomembnejši model.

Music Together si prizadeva za aktivno sodelovanje otroka in njegove družine v glasbeni dejavnosti, kar bogati družinsko življenje, poglablja medsebojne odnose, spodbuja glasbeno rast in izboljšuje glasbene sposobnosti.

IMG_4935

Vpisi in več informacij na www.andrejinmusictogether.com.

Vpišete se lahko po e-vpisnici ali po telefonu.

Po predhodni najavi po e-pošti ali telefonu lahko brezplačno pridete z otrokom na ogled ene urice v tekočem semestru.

Lokacija: Parinama center,

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

ANDREJA ZUPANČIČ, direktorica Andrejin MusicTogether, ki je že več kot deset let dejavna na področju glasbe za otroke. »Sem pevka in animatorka, po izobrazbi pedagoginja. Posnela sem štiri zgoščenke za otroke, in sicer V deželi Tamtaram, Za…ljubljene pesmice, Harmonije Evrope ter Silno vljudno. Več na: www.andrejazupancic.com. Letos sem postala prva nosilka licence programa Music Together® v Sloveniji in uspešno opravila usposabljanje za Music Together učiteljico. Čutim veliko povezanost z glasbo in pedagoškim delom. Vesela sem, da vas bom lahko vodila ter z vami delila navdušenje, užitek in velik glasbeni napredek, ki ga bomo skupaj z otroki doživeli skozi ta edinstven program.«

 


Tag-i