Za pripravo 160 do 200 gramov obroka potrebujete:
50–60 g korenja (1–1¼ pesti)
50–60 g koromača (1–1¼ pesti)
20–25 g koruznega zdroba (1–1¼ zvrhane žlice, za 50 do 70 gramov polente) in 0,6 dcl vode
7 g olja (1½ žličke; repično, sojino, orehovo, olivno ali sončnično)
15–20 g pretlačenega ali naribanega sadja (1 zravnana žlica) ali 1½–2 žlici sadnega soka brez dodanega sladkorja
Olupite korenček, koromaču pa odstranite zunanja lista in trdi korenski del in oboje narežite na koščke. Kuhajte skupaj v sopari ali v vodi 20 minut in nato odcedite. Na vodi kuhajte 2 do 3 minute koruzni zdrob za hitro pripravo. Kuhano polento primešajte pretlačeni ali sesekljani zelenjavi, vmešajte še olje in sadje ali sadni sok ter ponudite.
Za sitost vašega dojenčka in vaše mirnejše spanje bodo poskrbele večerje.
Strokovnjaki za prehrano podjetja Milupa svetujejo: “Kadar pričnete z uvajanjem goste hrane, pripravite za kosilo manjšo količino zelenjavnih kaš, nato zelenjavno-krompirjeve kaše. Čez približno 2 tedna dodajte k zelenjavno –krompirjevi (riževi) kaši še meso in količino obroka postopno povečujte.”