Sestavine:
2 žlici bučnega olja
1 mala čebula
1 strok česna
400 g korenčka
1 manjši krompir
1000 ml blage kokošje jušne osnove (lahko iz kocke)
100 ml smetane za kuhanje
sol
muškatni orešček
poper
5 žlic kuskusa
100 g kisle smetane
Priprava:
Korenje, krompir, česen in čebulo očistite in olupite. Korenček narežite na majhne koščke, najbolje paličice. Krompir narežite na drobne kockice, čebulico in česen sesekljajte.
V loncu na bučnem olju na rahlem ognju popražite čebulo, dodajte česen, nato pa še korenje. Pokrijte in nekajkrat premešajte, da se korenje nekoliko omehča, nato zalijte s polovico jušne osnove. Zavrite in v odkriti posodi kuhajte 5 do 10 minut.
Iz juhe vzemite za 4 žlice korenja, ki ga boste porabili za okras. Preostalo juho pretlačite s paličnim mešalnikom in vrnite v lonec.
Prilijte preostalo juho in sladko smetano, dodajte malo mletega muškatnega oreščka ter po okusu malo soli in popra. V juho stresite 5 žlic kuskusa, premešajte. Počakajte, da juha ponovno zavre, ugasnite in pustite pokrito stati še 5 minut, da kuskus nabrekne.
Postrezite z žlico kisle smetane in korenčki, ki ste jih predhodno vzeli iz juhe.