Sestavine:

2 žlici bučnega olja

1 mala čebula

1 strok česna

400 g korenčka

1 manjši krompir

1000 ml blage kokošje jušne osnove (lahko iz kocke)

100 ml smetane za kuhanje

sol

muškatni orešček

poper

5 žlic kuskusa

100 g kisle smetane

 

Priprava:

Korenje, krompir, česen in čebulo očistite in olupite. Korenček narežite na majhne koščke, najbolje paličice. Krompir narežite na drobne kockice, čebulico in česen sesekljajte.

V loncu na bučnem olju na rahlem ognju popražite čebulo, dodajte česen, nato pa še korenje. Pokrijte in nekajkrat premešajte, da se korenje nekoliko omehča, nato zalijte s polovico jušne osnove. Zavrite in v odkriti posodi kuhajte 5 do 10 minut.shutterstock_83970190[1]-zajček

Iz juhe vzemite za 4 žlice korenja, ki ga boste porabili za okras. Preostalo juho pretlačite s paličnim mešalnikom in vrnite v lonec.

Prilijte preostalo juho in sladko smetano, dodajte malo mletega muškatnega oreščka ter po okusu malo soli in popra. V juho stresite 5 žlic kuskusa, premešajte. Počakajte, da juha ponovno zavre, ugasnite in pustite pokrito stati še 5 minut, da kuskus nabrekne.

Postrezite z žlico kisle smetane in korenčki, ki ste jih predhodno vzeli iz juhe.