shutterstock_78360892Sestavine:

3 – 4 srednje veliki jajčevci

1 žlička kaper

gorčica po okusu

1 strok česna

1 žlica svežega sesekljanega peteršilja

sol

1/2 žličke olivnega olja

 

Priprava:

Jajčevce olupite, podolžno narežite na 0,5 cm debele rezine in posolite, da spustijo grenko tekočino. Splaknite jih pod hladno vodo ter jih popecite na žaru (uporabite lahko tudi teflonsko ponev). Zelo skoparite z maščobo, lahko uporabite olje v pršilki, da ga ne bo preveč, saj se ga jajčevci sicer preveč napijejo, in popecite iz obeh strani. Jajčevce popecite toliko, da izgubijo tekočino in potemnijo. Nato jih skupaj z ostalimi sestavinami sesekljajte v sekljalniku in začinite po okusu. Dodajte še kanček olivnega olja, da se jed razpusti do gostote namaza.

Tatarec oblikujte v želeno obliko in ga za dve uri postavite na hladno, da se strdi. Predno ga postrežete, ga obložite s koščki masla, petršiljem … Zraven ponudite popečene kruhke, belo francosko štručko, narezano na kolesca ali popečene, na trikotnike narezane toaste.