mandarin-orange-cheesecake-10Sestavine:

1 jajce

1,5 žličke sladkorja v prahu

1 žlička vaniljevega ekstrakta

2 žlici moke

1/4 vrečke pecilnega praška

300 ml sladke smetane

1/2 skodelice mletih orehov

2 mandarini

Krema:

3 jajčni rumenjaki

1/2 skodelice sladkorja v prahu

1/4 skodelice mleka

3/4 skodelice mandarininega soka

3 žličke želatine

300 ml sladke smetane

Žele:

1,5 žličke želatine

1/2 skodelice mandarininega soka

1 žlica sladkorja

 

Priprava:

Za pripravo potrebujete okrogel pekač z odstranljivim obodom. Namastite pekač in ga obložite z namaščenim papirjem za peko. Mandarine razdelite na krhlje. Stepite jajce, sladkor in vaniljo in zmes vgnetite v moko, ki ste ji primešali pecilni prašek. Testo stresite na pekač, ga enakomerno porazdelite in pecite v srednje vroči pečici približno 10 minut. Nato ga pustite, da se ohladi.

Pripravite kremo

Z električnim mešalnikom stepite jajca in sladkor, da zmes postane gosta in kremasta. V kozici pogrejte mleko, nato pa ga med stalnim mešanjem zlijte v jajčno zmes. Prelijte zmes v kozico in jo med stalnim mešanjem segrevajte, vendar ne sme zavreti. Ko se rahlo zgosti, jo odstavite in prilijte polovico mandarininega soka. V drugo polovico stresite želatino in jo raztopite v vroči kopeli ter dodajte kremi. Ohladite jo, nato pa vanjo vmešajte stepeno sladko smetano.

Testo prestavite v pekač z odstranljivim obodom, ga premažite s kremo in za približno eno uro postavite v hladilnik, da se krema uleže. Medtem pripravite žele. Želatino raztopite v četrtini mandarininega soka v vroči kopeli. Vmešajte sladkor in ostali mandarinin sok in pustite, da se rahlo zgosti. Nato z želejem enakomerno prelijte po kremi in sladico spet postavite v hladilnik, da se žele strdi. Nato odstranite obod, sladico prestavite na servirni krožnik, jo ob straneh premažite s stepeno sladko smetano, ki jo okrasite z mletimi orehi, nekaj smetane pa razdelite v kupčkih sredi sladice in ob robu. Nanjo naložite krhlje mandarin.