elk sausage and black bean soupSestavine:

30 g masla

1 čebula

1 strok česna

3 hrenovke

2 žlici moke

1 skodelica mleka

1 3/4 skodelice vode

1 kocka za zelenjavno juho

300 g kuhanega fižola

1/4 skodelice sladke smetane

2 žlički nasekljanega svežega

origana

2 žlički nasekljane sveže bazilike

 

Priprava:

Čebulo in česen drobno nasekljajte. Hrenovke narežite na kolobarčke. V kozici raztopite maslo in na njem popražite česen in čebulo. Dodajte hrenovke in jih rahlo popecite. Vmešajte moko, počakajte, da rahlo porjavi, nato pa hrenovke odstavite z ognja. Vmešajte mleko, vodo in dodajte jušno kocko. Vrnite na ogenj in med stalnim mešanjem zavrite. Dodajte fižol, smetano in zelišča in med mešanjem temeljito pregrejte.