Koruzna pita s šunko
1,25 skodelice moke
90 g masla
1 jajčni rumenjak
1 žlica vode
Nadev:
100 g šunke
130 g koruze v zrnju
1 čebula
3/4 skodelice ribanega
polnomastnega sira
3/4 skodelice kisle smetane
1/2 skodelice mleka
3 jajca
Priprava:
Moko, maslo, jajčni rumenjak in vodo zmešajte v čvrsto testo in ga v pokriti posodi postavite v hladilnik za pol ure. Nato ga razvaljajte in položite v okrogel pekač. Prebodite ga z vilicami, pokrijte s papirjem za peko in obtežite s fižolom, da se ne napihne.
V zmerno vroči pečici ga pecite 7 minut, nato odstranite fižol in papir in pecite še 7 minut.
Šunko narežite na koščke, čebulo pa drobno nasekljajte. Če uporabljate koruzo iz pločevinke, jo odcedite, zmrznjeno koruzo pa na hitro prekuhajte v slani vodi in odcedite.
V posodi zmešajte šunko, koruzo, čebulo in sir. Mešanico enakomerno potresite po testu. V posodi stepite jajca, kislo smetano in mleko in prelijte pito. V zmerno vroči pečici pecite 30 minut.