unnamedSestavine:

6 velikih čebul

1/2 skodelice divjega riža

60 g masla

250 g pečenic

125 g šampinjonov

1 žlica paradižnikove mezge

 

Priprava:

Skuhajte riž. Šampinjone olupite in jih narežite na lističe. Čebulo očistite in jo skuhajte v pari ali mikrovalovni pečici, da bo srednje mehka. Prerežite jih na pol in odstranite vse srednje liste razen treh zunanjih plasti. Odstranjene liste na drobno nasekljajte. Polovico masla raztopite v ponvi in na njem specite pečenice. Nato jih razrežite na koščke. Ostalo maslo raztopite in na njem popražite sesekljano čebulo. Dodajte klobase, gobice in riž in vse skupaj dušite, dokler se gobice ne zmehčajo. Vmešajte paradižnikovo mezgo in z nadevom napolnite čebulne čašice. Polnjeno čebulo postavite v pekač, prilijte približno 1 cm vroče vode, posodo pokrijte z alu folijo in v srednje vroči pečici pecite približno 15 minut.