Revija MAMA

IMG_9139

 

Sestavine:

40 dag jurčkov oz. gobe po izbiri (na pazljivost pri užitnosti le-teh ne rabimo posebej opozarjati, kajne?)

40 dag riža

1 večja čebula

2 jušni žlici oljčnega olja

1 jušna žlica masla

1,5 l juhe (lahko iz kocke)

 

Priprava:

Drobno narezano čebulo prepražimo na oljčnem olju in maslu. Ko čebula postekleni, dodamo narezane sveže jurčke  in jih nekaj minut dušimo na zmerni temperaturi.

Riž dobro speremo pod tekočo vodo in ga dodamo h gobam. Dobro premešamo, nato prilijemo eno zajemalko juhe in mešamo. Ko riž popije tekočino ga spet zalijemo z novo zajemalko juhe. Večkrat premešamo. Ko je riž skuhan, posodo odstavimo z ognja, posolimo/popopramo

Rižoto serviramo na krožnik jo potresemo z naribanim parmezanom in nasekljanim peteršiljem.


Tag-i