2 skodelici grozdnega soka
2 žlici sladkorja
400 g kisle smetane
1/2 skodelice rjavega sladkorja
2 žlici želatine
1/3 skodelice grozdnega soka (dodatno)
380 g belega grozdja
Priprava:
2 skodelici soka zmešajte z belim sladkorjem, dokler se sladkor ne stopi. V posebni posodi zmešajte kislo smetano in rjavi sladkor in pustite na sobni temperaturi. Želatino raztopite v dodatnem soku in 4 žlice zmesi dodajte oslajenemu soku. Ostali žele prihranite vmešajte v kislo smetano.
Nekaj mešanice soka, sladkorja in želatine zlijte v rahlo namaščen obročast pekač, da bo dno enakomerno prekrito. Polovico grozdja razporedite po želatini in jih zalijte z mešanico, tako da jo boste porabili približno polovico. Pekač postavite v hladilnik, da se želatina dobro strdi. Ko bo čvrsta, jo premažite s kislo smetano in spet postavite v hladilnik, da se tudi krema strdi.
Potem prelijte s tenko plastjo mešanice soka in želatine, potresite z ostankom grozdja in ga prelijte z vso zmesjo, ki vam je ostala. Pustite, da se strdi.
