Torta iz jajčevcev
250 g pirine moke
1 žlička pecilnega praška
100 g masla
1 jajce
ščepec soli
Nadev:
1 žlica masla
400 g jajčevcev
200 g slanine
4 jajca
1 skodelica kisle smetane
50 g krušnih drobtin
50 g ribanega sira
ščepec ribanega muškatnega oreščka
sol
Priprava:
Rahlo namastite okrogel pekač za torto. Iz pirine moke, pecilnega praška, masla, jajca in soli zgnetite krhko testo, ga pokrijte in za eno uro postavite v hladilnik. Jajčevce očistite in naribajte. Slanino narežite na trakove. Jajčevce, slanino, 2 jajci, kislo smetano, sol in muškatni orešček temeljito zmešajte. Testo razvaljajte in z njim obložite pekač. Nadev enakomerno razporedite po testu in torto v srednje vroči pečici pecite približno 40-45 minut. Na maslu popražite drobtine. Odstavite jih z ognja in vanje vmešajte dve jajci in sir. Torto vzemite iz pečice, jo premažite s sirovo maso in pecite še 10 minut.