Dr.PavlovićVeste, kako negovati občutljivo dojenčkovo kožo?

 Koža dojenčkov je še posebej občutljiva, saj se žleze lojnice v koži ob rojstvu še niso v celoti razvile, poleg tega lahko stanje poslabša še uporaba plenic ali draženje kože zaradi grobih čistilnih izdelkov. Prav zato je pomembno, da dojenčkovi koži posvetite posebno nego.

 Dolgotrajna uporaba plenic, neustrezna nega kože, sprememba dojenčkove prehrane in še bi lahko naštevali, vplivajo na to, da je dojenčkova koža bolj občutljiva in suha. Najobčutljivejši del so zagotovo ritke, ki pod plenicami postanejo pordele in razdražene, zaradi česar se dojenček ponoči zbuja in joka. Poleg tega je po kopanju priporočljivo negovati tudi dojenčkovo kožo na pregibih, in sicer na vratu, pod pazduhama, med stegni in pod koleni. Pri tem je pomembno, da uporabite vlažilno in hladilno kremo iz naravnih nealergenih snovi.

Ena najbolj poznanih krem, ki jih mame v ta namen uporabljajo že več kot 60 let, je hladilno mazilo Dr. Pavlović, ki je odkritje znanega beograjskega pediatra dr. Zika Pavlovića. Krema je bila sprva namenjena reševanju zdravstvenih težav v povojnem obdobju, kmalu pa je postala nepogrešljiva pri negi problematične in občutljive kože novorojenčkov in otrok. Številne mamice si svoje domače lekarne ne predstavljajo brez tega izdelka, saj dojenčkovo kožo neguje in ohranja vlažno celo noč, s tem pa poskrbi za miren spanec tako otrok kot staršev. Več kot 60 let uporabe mazila, ki ni nikoli izzvalo alergij ali drugih stranskih učinkov, je tudi razlog, da mamice uporabi mazila zaupajo. To so z veseljem izrazile tudi na Facebook strani hladilnega mazila Dr. Pavlović:

”Hecno, mazilo Dr. Pavlovič na fejsbuku. Lani na morju na Hrvaškem nam je zmanjkalo kreme za malo ritko in smo v supermarketu, čisto na pamet, zaradi luštne embalaže, kupili mazilo Dr. Pavlović. Bili smo navdušeni! Prijeten vonj, lepa koža… Ko nam je prvega lončka zmanjkalo sem šla v akcijo, a pri nas se kreme ni dalo dobiti, potem pa jo pred nekaj meseci zagledam na polici dm-a in začnem kar vreščati od veselja. Od takrat je naša edina kremica za ritko! NAJBOLJŠA!”

 ”Pri nas jo uporabljamo za mazanje ritke in je ne zamenjamo! Sem jo priporočila vsem prijateljicam, ki imajo otroke. Res super krema!”

 ”To je najboljša krema za otroške ritke. Mi smo jo uporabljali od rojstva pa do 2,5 leta.”

 ”Najboljša krema, uporabljamo jo vsi!”

 ”Zakon krema, pri 10 mesecih sploh ne vemo kaj je to vneta ritka. Priporočam!”

 ”V naši družini jo uporabljamo od leta 1972, mislim da to pove dovolj!”

 ”Vsi jo tko hvalte da zgleda, da bo treba stestirat!”

 Čeprav je bilo hladilno mazilo Dr. Pavlović sprva namenjeno le dojenčkovi občutljivi koži, so ga sčasoma mamice pričele uporabljati tudi za nego svoje kože. Dandanes se tako mazilo Dr. Pavlović uporablja tudi med starši in starimi starši, saj lajša neprijetnosti zaradi suhe kože po telesu in obrazu, preprečuje nastanek izpuščajev in strij ter blaži otekline, opekline in preležanine.

 Preprosta receptura, ki jo je leta 1948 izumil priznani pediater dr. Zika Pavlovič, je tako povzročila pravo malo revolucujo na področju zdravstva in dermatologije in se je s svojo učinkovito formulo sestavin ohranila pri uporabi vse do danes, ko praktično ni mlade družine, ki ne bi imela hladilnega mazila Dr. Pavlović v svoji domači lekarni in se tako počutila varneje. Tako ni nenavadno, da je verjetno že vsakdo izmed nas kdaj slišal »namaži s Pavlovićevo in minilo bo«. Če torej želite dobro nahraniti in zaščititi kožo svojega dojenčka, otrok ali svoje kože, tako nikar ne oklevajte, ampak posezite po dobro poznanem hladilnem mazilu Dr. Pavlović.
(oglasno sporočilo)