Revija MAMA

shutterstock_126549848“Pogoste viroze, prehladi ali bakterijske okužbe otroka izčrpajo. S tem negativno vplivajo na njegov razvoj. V hladnejšem delu leta so virusne in bakterijske okužbe pogostejše. Tako otroci, kot odrasli se pogosteje zadržujemo v zaprtih prostorih, tudi prehrana je manj pestra, kot poleti. Zato se prav hitro znajdemo v ritmu en teden doma, en teden v vrtcu ali šoli in spet teden doma,” pravi  mag. Petra Benčina Rupel iz Ambulante za kvantno medicino – prehransko svetovanje in bioresonanco.

Stabilizacija imunskega sistema 

Mnogi zadovoljni in hvaležni starši, predvsem pa zdravi otroci, ki smo jim v Ambulanti za kvantno medicino že pomagali, so dokaz, da je za krepitev imunskega sistema matični mleček nepogrešljiv. Pri otrocih izboljša delovanje imunskega sistema, ugodno pa vpliva tudi na njihovo rast in razvoj. Poveča namreč učinkovitost obrambnih celic, ki jih spodbudi, da izločijo več interlevkina-2, torej pomembne snovi za obrambo organizma.

Matični mleček se je izkazal za izjemnega tudi pri zmanjševanju alergijskih težav, ki so prav tako posledica neusklajenega delovanja imunskega sistema. Ta dragoceni dar čebel vsebuje edinstveno spojino 10 HDA, ki se v naravi nahaja izključno v matičnem mlečku in je zaradi posebno zapletene strukture v laboratoriju ni mogoče izdelati.

 

Več o matičnem mlečku in njegovem delovanju si lahko preberete v februarski številki revije Mama.

 


Tag-i