shutterstock_79081837[1]-zdrava prehranaKo preidete na trdo hrano, se je treba soočiti z resničnostjo: trdno zaprtih ust ne morejo odpreti niti žlica z medvedki niti prigovarjanje niti oponašanje letala, ki bi pristalo v malčkovih ustih …

Vaša potrpežljivost je na veliki preizkušnji. In trmasti malček bo zato mnogokrat dosegel, da mu boste nazadnje vendarle ponudili piškote, saj bo to veliko enostavneje kot še ena bitka ob mizi.

Toda: ali obstaja druga možnost?

 

Vsak dan enako

Nekaterim malčkom se določena hrana priljubi, zato nočejo poskusiti ničesar drugega. Njihova navada postane pravcata vsakodnevna rutina. Za zajtrk bi vedno jedli čokolino, za kosilo hrenovke in za večerjo kruh s čokoladnim namazom. Vse to bi jedli tudi večkrat na dan, če bi jim le pustili. Če dobijo na krožniku kaj drugega, se hrane sploh ne dotaknejo, se z njo zgolj igrajo ali jo raje zmečejo na tla in ostanejo lačni.

Marsikatera mamica se vda in otroku vedno ponudi isto, čeprav se zaveda, da takšno ravnanje ne bo razvilo zdravih prehranjevalnih navad, da se bodo pri otroku pojavile težave z zdravjem in prekomerno telesno težo ter da tako ne dobi dovolj hranljivih snovi.

 

Kakšna je rešitev si preberite v januarski številki revije Mama.