Revija MAMA

Swingy Inovativna igrača, zaradi katere so starši veseli, da njihovi otroci igrajo digitalne igrice.

Swingy je inovativna lesena igrača za trening ravnotežja, ki trenutno išče podporo na Kickstarterju.

Gre za prvi brezžični “balance board”, ki na igriv način spodbuja otroke, da so fizično aktivni, medtem, ko igrajo igrice na pametnih telefonih ali tablicah.

 

Swingy je namenjen predvsem otrokom starim od 4 do 12 let.

Idejo sta razvila Urša in Niki Popović, mlada starša in jedro ekipe, ki sta pri svojih sinovih spoznala, kako radi imajo otroci digitalne igrice. “Swingy je nastal v želji najina fantka sodbuditi h gibanju, tudi ob igranju digitalnih igric.

Že zelo zgodaj sva namreč ugotovila, da bi lahko sinova celo popoldne preživela ob iPadu ali telefonu,”

pravi Urša in dodaja, da sta z Nikijem uspela njihovo najljubše početje obrniti njim v prid. Otroci se med igranjem zabavajo, hkrati pa so tudi telesno aktivni, izboljšujejo občutek za ravnotežje in krepijo mišice, pomembne za pravilno držo.

 

Swingy je v celoti izdelan v Sloveniji in je novost tako na našem kot na svetovnem trgu. Dve ločeni ravnotežnostni deski sta brezžično povezana z digitalno igrico. Ekipa Swingy-ja se je namreč povezala s fanti iz Chipolo-ta (ki so svoj uspeh že poželi na Kickstarterju s pametnimi obeski) in se na ta način znebila kablov. Posebnost pa je tudi ta, da otroci igrice igrajo z nogami in tako krepijo občutek za ravnotežje, koordinacijo in pravilno držo.

 

Balancing on SwingySWINGY JE:

– Naraven in varen

Ravnotežnostni dekski sta narejeni iz bukovega lesa. Les je naraven, topel in okolju prijazen material. Prav tako je prijeten na dotik ter ob enem robusten in vzdržljiv. Swingy je tudi varen za uporabo, prekrit je s protizdrsnim premazom ter oblikovan tako, da se med igranjem ne spodmakne.

 – Zabaven z igrico Swing-Pong

Swingy je opremljen s senzorji, ki omogočajo brezžično igranje digitalnih iger na pametnem telefonu ali tablici. Otroci z lovljenjem ravnotežja igrajo igrico z nogami. V prvi igrici imenovani Swing-Pong vsaka ravnotežnostna deska upravlja en drsnik na zaslonu, med njima se odbija žogica, vsak odboj pa prinese točke.

– Dober za ravnotežje in koordinacijo

Nihče ne vidi rad svojih otrok poležavat na fotelju ob igranju računalniških igric. Otroci se danes gibajo premalo, zaradi česar med drugim trpi razvoj motoričnih spretnosti. Pomemben vidik motoričnega razvoja otrok predstavlja občutek za ravnotežje in izboljšanje le-tega otrokom bistveno pomaga tako pri spretnostih v vsakdanjem življenju, kot tudi pri učenju drugih športov.

Swingy omogoča otrokom, da so aktivni tudi takrat, ko se zabavajo z igranjem digitalnih igric. Z nihanjem naprej in nazaj, otroci krepijo mišice potrebne za pravilno držo, aktivirajo mišice stabilizatorjev trupa ter izboljšujejejo ravnotežje in koordinacijo.

– Namenjen vsej družini

Swingy pa ni le za otroke. Na njem lahko ravnotežje lovijo tudi odrasli, ekipa je otroško verzjo Swingy-ja nadgradila še z “dizajnersko”.

 

 – Nastal na podlagi lastne izkušnje

Niki in Urša Popović sta kot mlada starša dveh otrok presenečena ugotovila, da se otroci naučijo uporabljati iPad, še preden znajo govoriti. “Kmalu sva videla, da bi lahko sinova celo popoldne preživela ob igranju igric. Ne glede na to, da sva jim čas za digitalno igranje omejevala, sva se vedno počutila nekoliko krivo, kadar sta se igrala z iPadom,” pravita.

Kids playing 2“V istem obdobju se je mama ukvarjala z idejo o ukrivljenem pripomočku za hojo, ki bi uporabnika ob sprehodu spodbujal k lovljenju ravnotežja. Kot zdravnica in žena ortopeda je videla veliko pacientov z bolečinami v križu,” pojasnjuje Niki in dodaja, da je mama želela razviti pirpomoček, ki bi uporabnika na lahkoten način spodbudil h krepitvi mišic jedra telesa in izboljšal ravnotežje.

“Ob družinskih pogovorih sva z Uršo dobila inspiracijo za rešitev najinega problema. Pripomoček za hojo sva spremenila v ravnotežnostno desko, jo povezala s tablico oziroma pametnim telefonom in jo tako naredila zanimivo za otroke.”

Rodil se je Swingy.


Tag-i

Starejši in novejši članki