Sestavine:
500 g mletega puranjega mesa
1 drobno nasekljana čebula
2 stroka nasekljanega česna
50 g drobtin
25 g ribanega parmezana
1 šopek nasekljanega peteršilja
sol
poper
1 jajce
2 žlici olja
Sestavine za omako:
1 žlica olja
1 drobno nasekljana čebula
1 sesekljan strok česna
120 ml suhega belega vina
800 g narezanih pelatov iz konzerve
sol
2 žlički sladkorja
Priprava:
Mleto meso zmešajte z nasekljano čebulo, česnom, drobtinami in peteršiljem. Solite in poprajte, dodajte jajce in dobro pregnetite. Oblikujte kroglice velikosti oreha.
Na ponvi segrejte olje in na njem popecite kroglice, da se naredi hrustljava skorjica (približno 6 minut).
Za omako segrejte olje, na njem prepražite čebulo in česen. Prilijte vino in pustite, da zavre, nato primešajte pelate ter solite in sladkajte. Zavrite, dodajte mesne kroglice in kuhajte še 15 minut, da se bo meso skuhalo tudi v notranjosti. Če se omaka preveč zgosti, prilijte malo vode.