KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Čas: 25 min
KAJ POTREBUJEMO:
FIŽOL, predhodno skuhan, 100 g
KORENČEK, 1 manjši
ČEBULA, 1 manjši kos
ČESEN, 1 manjši strok
ŠETRAJ&MAJARON&ZELENA&DROBNJAK, skupaj 1 zravnana čajna žlička
MUŠKATNI OREŠČEK, mini ščep
PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
LOVORJEV LIST, 1 kos
AJDOVA KAŠA, 50 g
KAKO TO GRE:
Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, mešamo in počakamo, da skoraj vsa voda izpari.
Dodamo narezan korenček, paradižnikovo mezgo, nekajkrat premešamo in začinimo.
Prilijemo približno 1 dcl vode, dodamo lovorjev list in pokrito kuhamo 10 minut.
Po tem času dodamo jedi še fižol, dolijemo še 1 dcl vode, v jed vsujemo oprano ajdovo kašo in jed pokrito kuhamo še 15 minut.
—–