Sestavine:
5 jajc
70 g sladkorja v prahu
60 g moke
350 g jedilne čokolade
200 g masla
3 velike žlice marelične marmelade
2 žlici vode
Priprava:
Pečico segrejte na 170 do 180 stopinj Celzija.
Maslo in 200 g jedilne čokolade stopite nad soparo.
Jajca in sladkor penasto stepajte in dodajte stopljeno čokolado z maslom. Dodajte še presejano moko in vse sestavine premešajte, da dobite gladko maso.
Pekač za muffine namažite z maslom. Ohlajeno maso vlijte v modelčke, največ za en prst pod robom.
Pecite 15 do 18 minut.
Marelično marmelado z 2 žlicama vode na ognju stopite. Rahlo ohlajene tortice enkrat prerežite in jih premažite s stopljeno marelično marmelado.
Na koncu jih premažite še s stopljenimi 150 g jedilne čokolade (stopite jo na paro), da bodo imele tudi izgled kot prave Sacher tortice.