shutterstock_31652518Sestavine:

5 jajc

70 g sladkorja v prahu

60 g moke

350 g jedilne čokolade

200 g masla

3 velike žlice marelične marmelade

2 žlici vode

 

Priprava:

Pečico segrejte na 170 do 180 stopinj Celzija.

Maslo in 200 g jedilne čokolade stopite nad soparo.

Jajca in sladkor penasto stepajte in dodajte stopljeno čokolado z maslom. Dodajte še presejano moko in vse sestavine premešajte, da dobite gladko maso.

Pekač za muffine namažite z maslom. Ohlajeno maso vlijte v modelčke, največ za en prst pod robom.

Pecite 15 do 18 minut.

Marelično marmelado z 2 žlicama vode na ognju stopite. Rahlo ohlajene tortice enkrat prerežite in jih premažite s stopljeno marelično marmelado.

Na koncu jih premažite še s stopljenimi 150 g jedilne čokolade (stopite jo na paro), da bodo imele tudi izgled kot prave Sacher tortice.