KOLIKO OSEB: 2

* od 8. meseca dalje * brez glutena* (opombe spodaj) * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc

ČAS ZA PRIPRAVO / 5 min

ČAS KUHANJA /20 min

KAJ POTREBUJEM

SLADKI KROMPIR, 1 velik
ŠPARGLJI, 250 g
KRUH, 1 rezina
TIMIJAN, 2 ščepa
ROŽMARIN, ščep
ČESEN, 1 strok
OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička

KAKO TO GRE:

Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke ter skuhamo v vodi skupaj z rožmarinom in timijanom. Kuha se nekje 20 minut, zadnjih 10 minut pa jedi dodamo narezane šparglje.  Jed odcedimo, nekaj vode prihranimo.
Posebej pretlačimo šparglje in posebej sladki krompir za lepši učinek na krožniku, lahko pa tudi oboje skupaj.
Kruh narežemo na kocke in popečemo na malo olja, na koncu nanje stisnemo česen, premešamo in postrežemo skupaj z juho.

NAMIGI

Jed ne vsebuje glutena, če kruhove kocke izpustimo ali pripravimo iz kruha brez glutena.