KOLIKO OSEB: 2
* od 8. meseca dalje * brez glutena* (opombe spodaj) * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO / 5 min
ČAS KUHANJA /20 min
KAJ POTREBUJEM
SLADKI KROMPIR, 1 velik
ŠPARGLJI, 250 g
KRUH, 1 rezina
TIMIJAN, 2 ščepa
ROŽMARIN, ščep
ČESEN, 1 strok
OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE:
Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke ter skuhamo v vodi skupaj z rožmarinom in timijanom. Kuha se nekje 20 minut, zadnjih 10 minut pa jedi dodamo narezane šparglje. Jed odcedimo, nekaj vode prihranimo.
Posebej pretlačimo šparglje in posebej sladki krompir za lepši učinek na krožniku, lahko pa tudi oboje skupaj.
Kruh narežemo na kocke in popečemo na malo olja, na koncu nanje stisnemo česen, premešamo in postrežemo skupaj z juho.
NAMIGI
Jed ne vsebuje glutena, če kruhove kocke izpustimo ali pripravimo iz kruha brez glutena.