shutterstock_44964787Za pripravo 170 do 190 gramov obroka potrebujete:

90–100 g bučk (2 pesti)

20–25 g riža (1–1¼ zvrhane žlice, za 50 do 60 gramov kuhanega) in

1½ dcl vode

40 g kunčevine (1 zvrhana žlica, za približno 20 gramov kuhane)

7 g olja (1½ žličke; repično, sojino, orehovo, olivno ali sončnično)

 

Koščke kunčevine kuhajte v sopari ali v vodi 20 minut, dodajte koščke bučke in kuhajte še 20 minut. Pri kuhanju v vodi, le-to odcedite. Riž kuhajte na vodi 10 do 20 minut. Odcejenega dodajte kuhanim bučkam in mesu ter sesekljajte. Primerno ohladite in dodajte olje. Premešajte in ponudi

 

Milupa_logo_realStrokovnjaki za prehrano podjetja Milupa svetujejo: “Kadar pričnete z uvajanjem goste hrane, pripravite za kosilo manjšo količino zelenjavnih kaš, nato zelenjavno-krompirjeve kaše. Čez približno 2 tedna dodajte k zelenjavno –krompirjevi (riževi) kaši še meso in količino obroka postopno povečujte.”