pumpkin-zucca-risotto-31-1000Sestavine:

25 g masla

1 žlica olivnega olja

3 šalotke

1/2 jedilne buče

175 g riža

550 ml zelenjavne juhe

4 žličke svežega koriandra

25 g naribanega parmezana

 

Priprava:

Pečico ogrejte na 180°C. Šalotke drobno nasekljajte. Bučo narežite na centimetrske kocke.

Olje in maslo segrejte skupaj na ognju, dokler se maslo ne stopi. Potem dodajte nasekljano šalotko in bučo in vse skupaj dušite na majhnem približno 5-10 minut. Potem povečajte ogenj in dodajte riž. Premešajte in dušite še dve minuti.

Dodajte juho in žličko koriandra. Ko zavre, enkrat premešajte, potem pa pretresite v ognjevarno posodo. Postavite jed v pečico na srednjo polico in nepokrito pecite 15 minut. Po tem času vzemite posodo iz pečice, rižoto ponovno premešajte in vrnite v pečico za nadaljnih 10-15 minut. Ko je riž dovolj kuhan in tekočina izhlapela, vzemite posodo iz pečice ter v rižoto vmešajte parmezan in ostali koriander. Preden postrežete, naj jed stoji par minut, da se sir stopi in jed malce ohladi.