4 krompirji
1 čebula
2 jajci
1/4 skodelice večnamenske moke
2 žlici olivnega olja
1 bučka
1 manjša rumena jedilna buča
1 zelena paprika
150 g tofuja
2 paradižnika
2 žlici sveže nasekljane bazilike
1/2 skodelice paradižnikove omake
1 skodelica ribane mocarele
Priprava:
Pečico ogrejte na 220°C. Rahlo namastite pekač za pico.
Krompir olupite, operite in naribajte. Čebulo prav tako naribajte, bučko, jedilno bučo, papriko in paradižnik pa narežite na tenke rezine. Tofu razdrobite.
V večji skledi zmešajte krompir, čebulo, stepena jajca in moko. Dobro zmešajte in tako dobljeno krompirjevo testo dobro pritisnite v pekač. Pecite 15 minut. Nato vrh testa premažite z oljem in pecite še 10 minut. Nato vključite žar in pecite še 3 minute, dokler se testo lepo hrustljavo ne zapeče.
Testo vzemite iz pečice, vendar pečice ne izključite.
V večji skledi zmešajte bučke, jedilno bučo, papriko in tofu. Ločeno zmešajte paradižnikovo omako in baziliko. Polovico omake namažite na krompirjevo testo. Obložite z mešanico zelenjave in tofuja, nato pa prelijte s preostalo omako. Na vrhu potresite sir.
Pecite 7 minut, dokler se sir ne stopi.