sweet-potato-pizza-base_3619_wmSestavine:

4 krompirji

1 čebula

2 jajci

1/4 skodelice večnamenske moke

2 žlici olivnega olja

1 bučka

1 manjša rumena jedilna buča

1 zelena paprika

150 g tofuja

2 paradižnika

2 žlici sveže nasekljane bazilike

1/2 skodelice paradižnikove omake

1 skodelica ribane mocarele

 

Priprava:

Pečico ogrejte na 220°C. Rahlo namastite pekač za pico.

Krompir olupite, operite in naribajte. Čebulo prav tako naribajte, bučko, jedilno bučo, papriko in paradižnik pa narežite na tenke rezine. Tofu razdrobite.

V večji skledi zmešajte krompir, čebulo, stepena jajca in moko. Dobro zmešajte in tako dobljeno krompirjevo testo dobro pritisnite v pekač. Pecite 15 minut. Nato vrh testa premažite z oljem in pecite še 10 minut. Nato vključite žar in pecite še 3 minute, dokler se testo lepo hrustljavo ne zapeče.

Testo vzemite iz pečice, vendar pečice ne izključite.

V večji skledi zmešajte bučke, jedilno bučo, papriko in tofu. Ločeno zmešajte paradižnikovo omako in baziliko. Polovico omake namažite na krompirjevo testo. Obložite z mešanico zelenjave in tofuja, nato pa prelijte s preostalo omako. Na vrhu potresite sir.

Pecite 7 minut, dokler se sir ne stopi.