Revija MAMA

grapefruit-pieGrenivke so naravno zdravilo proti holesterolu in bogat vir vitamina C. Še boljše od navadnih grenivk so rdeče, ki vsebujejo dodatne snovi za boljše zdravje. Zmotno pa je prepričanje, da grenivke pomagajo hujšati. Snovi v grenivkah ne topijo maščob. Za dieto so primerne samo, če jih jeste namesto drugih, redilnejših vmesnih obrokov.

 

Sestavine:

1 1/2 skodelice mletih piškotov

90 g masla

2 žlički nastrgane grenivkine lupine

Kremni nadev

5 jajc

2/3 skodelice sladkorja v prahu

1 skodelica grenivkinega soka

125 g masla

300 ml sladke smetane

Premaz

300 ml sladke smetane

2 žlici sladkorja v prahu

1 manjša grenivka

1/2 skodelice sladkorja v prahu (dodatno)

1/4 skodelice vode

 

Priprava:

90 g masla raztopite in ga temeljito zmešajte z mletimi piškoti in grenivkino lupinico. Zmes stresite na namaščen 24-centimetrski okrogel pekač in jo dobro pritisnite, da nastane skorja.

Nad paro stepite jajca in 2/3 skodelice sladkorja v prahu. Ko se zmes zgosti in postane kremasta, dodajte grenivkin sok in maslo. Stepajte, dokler se malce ne zgosti. Nato pokrijte in ohladite na sobno temperaturo. Sladko smetano čvrsto stepite in jo previdno vmešajte v ohlajeno kremo. Nadev zlijte na skorjo v pekaču in pito 40 minut pecite v srednje vroči pečici. Ko je pečena, jo ohladite na sobno temperaturo, nato pa čez noč postavite v hladilnik.

Drugi dan naredite premaz. Temeljito stepite smetano in 2 žlici sladkorja. Z lupilcem za zelenjavo z grenivke narežite tenke trakove lupine za okras. Dodatni sladkor in vodo zavrite in v njej skuhajte trakove lupine. Ko je mehka in skoraj prosojna, jo odcedite in pustite, da se ohladi. Pito vzemite iz hladilnika, premažite jo s smetano in potresite s kuhano lupinico.

 


Tag-i

Starejši in novejši članki