0,5 kg mlete govedine
1 majhna čebula
1 zelena paprika
100 g rezanih šampinjonov
250 ml gobove juhe
2 skodelici ribanega sira
3 velike žemlje
1 žlica olja
Priprava:
Žemlje raztrgajte na pol, da dobite 6 polovičk. Nato vsako polovičko prerežite in odstranite sredico.
Nasekljajte čebulo in narežite papriko na majhne koščke. Na olju popražite čebulo, nato pa dodajte govedino, šampinjone in papriko in pražite, dokler meso ne porjavi. Odcedite odvečno maščobo. Zmanjšajte ogenj in v meso vmešajte gobovo juho. Premešajte, nato pa dodajte že sir in mešajte, dokler se sir ne stopi. Nato ponev odstavite z ognja.
Pečico ogrejte na 175°C. Mesno zmes z žlico naložite v izpraznjene četrtinke žemljic. Zavijte jih v aluminijevo folijo in pecite 20 minut.
Jed lahko pripravite tudi vnaprej in jo zamrznete. V tem primeru žemljic ne pecite, ampak jih zavite v aluminijevo folijo globoko zamrznite. Ko jih boste želeli speči, ogrejte pečico na 150°C in pecite eno uro.