Sestavine:

1 kg ohrovta

2 žlici masla

sveža zelenjava (korenje, peteršilj, čebula, paradižnik, paprika) po okusu

1/2 kg krompirja

3 suhe žemljice

100 – 200 ml pogretega mleka

2 jajci

začimbe po okusu

sol po okusu

Priprava:

Skuhajte krompir in ohrovt ter ju pretlačite. Dodajte še prekuhan in pretlačen paradižnik ter prepraženo in na kocke narezano ostalo svežo zelenjavo. Ko se zmes ohladi, dodajte začimbe po okusu in solite ter primešajte jajci. Na koncu primešajte še nadrobljene žemlje, ki ste jih predhodno namočili v toplem mleku. Dobili boste gosto maso. Zavrite vodo, ki ste jo rahlo osolili. V osoljen krop dodajajte z žlico narejene žličnike. Kuhajte toliko časa, da žličniki priplavajo na površino. Odcedite in po želji zabelite s popraženimi drobtinicami.