Parmezanove afne
3 žlice nasekljane čebule
3 žlice petršilja
1 1/2 žličke česna v prahu
1/4 žličke soli
5 žlic masla
2 jajci
2 hlebčka zamrznjenega testa za pico
1/2 skodelice parmezana
Priprava:
Najprej odtalite testo za pico. Namastite ozek pekač. Pečico ogrejte na 175°C.
V posodi dobro zmešajte nasekljano čebulo, nasekljan peteršilj, česen v prahu, sol, raztopljeno maslo in jajca.
Odtaljeno testo natrgajte na koščke, velikosti oreha, naredite kroglice in vsako kroglico pomočite v pripravljeno jajčno zmes.
Kroglice naložite na pekač eno ob drugi. Ko je dno pokrito, jih potresite s parmezanom, nato pa začnite nalagati drugo plast. Vsako posamezno plast potresite s parmezanom in to ponavljajte, dokler vam ne zmanjka testa.
Pekač pokrijte s krpo, nato pa pustite, da testo malce vzhaja, približno 45 minut.
Nato pekač postavite v ogreto pečico in pecite približno 30 minut.