1 žlica rastlinskega olja
1/2 čebule
1 žlica drobno narezanega peteršilja
4 žlice moke
sol po okusu
250 g sveže špinače
200 ml sladke smetane
2 l vode
3 rezine kruha
1 žlica masla
Priprava:
Špinačo poparite v slani vodi in jo zelo drobno nasekljajte ali zmeljite. Čebulo drobno nasekljajte in jo popražite na olju. Vmešajte moko, malce popražite, da rahlo porumeni, nato pa vanjo stresite špinačo in dobro premešajte. Zalijte z vodo in posolite. Kuhajte približno 10 minut.
Medtem ko se juha kuha, narežite kruh na drobne kocke in ga popecite na maslu. Popečenega stresite v posodico, obloženo s papirnato brisačo, ki posrka odvečno maščobo.
Po 10 minutah kuhanja v juho dolijte sladko smetano, pustite vreti še 2 minuti, nato pa postrezite, potreseno s popečenim kruhom.