Sestavine:
4 jabolka (zlati delišes ali drugo)
malo limoninega soka
8 žlici vode
4 zvrhane žlice ovsenih kosmičev
4 žlice koščkov mandeljnov (lahko tudi paličic ali lističev)
4 žlice cvetličnega medu
malo masla
stepena sladka smetana
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Modelček za peko rahlo namastite z maslom.
Jabolka olupite, odstranite peške in narežite na za grižljaj velike kose. Pokapajte jih z limoninim sokom in premešajte. Naložite jih v pekač in zalijte z vodo (pri večjih otrocih lahko tudi z mešanico vode in mandljeve arome).
Ovsene kosmiče zmešajte z mandeljni in medom ter jih nadevajte na jabolka.
Pecite 15 minut oziroma toliko, da so jabolka lepo mehka, kosmiči pa že nekoliko hrustljavi. Po peki pustite na pultu stati pet minut, da se sladica nekoliko ohladi, nato ji dodajte žlico stepene smetane in postrezite (še preden se smetana stopi).