File osliča na zelenjavi
100 g korenčka
1 majhen por
100 g korena zelene
20 g dietne margarine
300 g fileja osliča
limonin sok
2 majhna paradižnika
sol
3 žličke sveže sesekljanega kopra
Priprava:
Korenček zrežemo na kocke, por razpolovimo, operemo in zrežemo na rezance. Zeleno zrežemo na kocke. Od margarine odvzamemo 5 g, jo segrejemo, dodamo korenček, por in zeleno, zalijemo z malo vode in dušimo.
Fileje osliča operemo, popivnamo s kuhinjsko krpo, pokapamo z limoninim sokom in pustimo stati 15 minut. Paradižnik olupimo in zrežemo na rezine. Ribje fileje natremo s soljo. Pečico segrejemo na 200°C. Zelenjavo damo v folijo za pečenje in nanjo položimo ribje fileje. Na vrh damo rezine paradižnika. Preostalo margarino naložimo na vrh v obliki kosmmičev in potresemo z 2 žlicama kopra. Folijo zapremo ter jo z vilicami večkrat prebodemo. Damo jo na mrzlo mrežo v pečico na srednjo višino. Ribe pečemo 20 minut. Jed vzamemo iz folije, jo prelijemo s sokom od pečenja in potresemo z preostalim koprom. Ponudimo z mešano solato in polnozrnatim rižem.
www.omnalab.com