2 žlici narezanih mandljev
4 piščančji fileji
2 žlici koruzne moke
15 g masla
1 žlica olja
1 čebula
1 strok česna
2 velika manga
1 žlička nastrgane limetine lupine
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlička koruzne moke (dodatno)
1/2 skodelice vode
1 kocka za kokošjo juho
2 žlici limetinega soka
2 mladi čebuli
Priprava:
Čebulo in česen drobno nasekljajte. Mango olupite in narežite na kocke. Mlado čebulo narežite na kolobarčke. V vroči pečici popražite mandlje in pustite, da se ohladijo. Fileje narežite na koščke in jih pomokajte. Maslo in olje segrejte v visoki ponvi in specite piščanca, da bo z vseh strani zlato rumen. Nato dodajte česen in čebulo in dušite, dokler čebula ni mehka. Dodajte mango, limetino lupinico in sladkor in dušite še eno minuto. Vmešajte dodatno koruzno moko, vodo, zdrobljeno jušno kocko in limetin sok. Med stalnim mešanjem zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in nepokrito kuhajte še 5 minut. Ko piščanca postrežete, ga potresite s praženimi mandlji in narezano mlado čebulo.