Revija MAMA

ČAS PRIPRAVE/5 min

ČAS KUHANJA/30 min

SKUPNI ČAS/35 min

 

PORCIJ: 3

KAJ POTREBUJEM

za 3 osebe:

  • MLETO MESO, 150 g
  • KISLO ZELJE, 500 g
  • PROSENA KAŠA, suha, 75 g
  • RDEČA ČEBULA, 1 manjša
  • ČESEN, 1 strok
  • KUMINA, ščep
  • MAJARON, ščep
  • LOVORJEV LIST, 1‒2
  • POPER, ščep
  • GOSTA PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml
  • DOMAČA VEGETA, 1 zvrhana čajna žlička
  • REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica

KAKO TO GRE

  1. Olje segrejemo in na njem zarumenimo nasekljano čebulo. Dodamo strt česen in meso, ki ga dobro premešamo in mešamo, dokler ne porjavi.
  2. Primešamo kislo zelje, dodamo začimbe, vegeto in prelijemo s 300 ml vode. Dodamo paradižnikovo omako, premešamo in pokrijemo.
  3. Kuhamo na majhnem ognju dobre pol ure.

Vmešamo proseno kašo in kuhamo do mehkega


Tag-i