250 g špinače
2 srednja krompirja
2 dcl smetane za kuhanje
4 jušne žlice krušnih drobtin
10 dag parmezana
3 stroki česna
40 g masla
2 žlici oljčnega olja
sol, poper
Priprava:
Olupljen krompir narežite na majhne kocke in ga skuhajte.
V drugi posodi zavrite vodo in jo posolite. Ko voda zavre vanjo dajte špinačo in jo kuhajte 5 minut. Odlijte vodo, špinačo pa dobro odcedite. Pomagate si lahko z žlico.
Na srednji temperaturi raztopite maslo in mu dodajte na drobno sesekljan česen. Pražite ga 3 minute, potem pa česnu dodajte špinačo in dobro premešajte. V posodo stresite še krompir, sol in poper ter mešajte približno 5 minut.
Mešanico špinače in krompirja stresite v ognjevarno posodo. Povrh jo pokapljate z oljčnim oljem in čez potresite drobtine. Nazadnje jo prelijte še z smetano za kuhanje in potresite s sveže naribanim parmezanom.
Posodo postavite za dobrih 5 minut v predhodno ogreto pečico na 250 °C in počakajte, da se na vrhu naredi hrustljava skorjica.