8 rezin šunke
0,5 kg mlete govedine
1 čebula
1 zelena paprika
1 1/2 skodelice omake za pico
3 manjši paradižniki
100 g ribanega sira
2 jajci
1 skodelica mleka
1 žlica rastlinskega olja
1 skodelica večnamenske moke
1/4 žličke soli
Priprava:
Šunko rahlo popecite v ponvi. Ko postane rahlo hrustljava, jo narežite na manjše koščke.
Pečico ogrejte na 200°C.
Čebulo drobno nasekljajte. Papriko narežite na manjše koščke. Paradižnike narežite na lističe.
V kozici popražite čebulo, dodajte govedino in papriko in dušite, dokler meso ne porjavi. Odcedite odvečno maščobo in dodajte narezano šunko in omako za pico.
Namastite okrogel pekač in vanj stresite mešanico mesa. Preko mesa naložite rezine paradižnika in potresite z ribanim sirom.
Stepite jajca, vanje vmešajte mleko in olje, nato pa dodajte še moko in sol. Stepajte približno 2 minuti. Tako dobljeno redko testo prelijte čez meso in zelenjavo v ponvi.
Pecite v prej ogreti pečici približno 20-30 minut, oziroma dokler se testo rahlo ne napihne in zapeče.