1 vrečka gobove juhe
1 jajce
1/k skodelice nasekljane čebule
300 g brokolija
200 g trdega sira
ščepec soli
1 l vode
Priprava:
Gobovo jugo vmešajte v vodo in jo kuhajte, da postane enakomerno gosta.
Pečico ogrejte na 175°C. Namastite manjši pekač. Sir naribajte ali drobno narežite.
Ko je juha kuhana, naj se malo ohladi, potem pa jo prelijte v skledo. Dodajte stepeno jajce in čebulo.
Brokoli raztrgajte na manjše cvetke in ga stresite v gobjo mešanico. Nato dodajte še sir in vse dobro premešajte. Posolite, po želji pa lahko dodate tudi za noževo konico sladke rdeče paprike. Zmes stresite v pripravljeni pekač in na vrhu zgladite, da se morebitni štrleči deli ne bi zasmodili.
Pecite približno 45 minut do ene ure.