BroccoliCasseroleSestavine:

1 vrečka gobove juhe

1 jajce

1/k skodelice nasekljane čebule

300 g brokolija

200 g trdega sira

ščepec soli

1 l vode

Priprava:

Gobovo jugo vmešajte v vodo in jo kuhajte, da postane enakomerno gosta.

Pečico ogrejte na 175°C. Namastite manjši pekač. Sir naribajte ali drobno narežite.

Ko je juha kuhana, naj se malo ohladi, potem pa jo prelijte v skledo. Dodajte stepeno jajce in čebulo.

Brokoli raztrgajte na manjše cvetke in ga stresite v gobjo mešanico. Nato dodajte še sir in vse dobro premešajte. Posolite, po želji pa lahko dodate tudi za noževo konico sladke rdeče paprike. Zmes stresite v pripravljeni pekač in na vrhu zgladite, da se morebitni štrleči deli ne bi zasmodili.

Pecite približno 45 minut do ene ure.