Shepherd's Pie Redo 1Sestavine:

3 krompirji

1 čebula

1 zelena paprika

0,5 kg mlete nemastne govedine

2 žlici margarine

1/4 skodelice mleka

1 kepica zmrznjenega testa za pico

400 g graha v zrnju

 

Priprava:

Testo za pico vzemite iz zmrzovalnika in ga pustite približno 2 uri na sobni temperaturi, da se odtali.

Pečico ogrejte na 175°C. Krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo narežite na rezine. Papriko operite in narežite na manjše koščke. Koruzo dobro sesekljajte, da dobite koruzno kašo. Krompir skuhajte, nato pa ga odcedite.

Čebulo popražite, nato pa dodajte papriko in govedino in ju dušite približno 10 minut. Odcedite odvečno maščobo.

Krompir pretlačite, dodajte margarino in mleko ter naredite pire.

Testo tenko razvaljajte in ga položite na namaščen okrogel pekač. Robovi testa naj pokrijejo rob pekača, tako da boste iz testa naredili nekakšno posodico za nadev. Na testo najprej položite mešanico govedine, paprike in čebule, nato nanjo stresite grah in nazadnje prekrijte s krompirjevim pirejem.

Pecite približno 30 minut oziroma tako dolgo, dokler testo ne bo lepo zapečeno.