Polnjene hruške
15 g masla
1 žlica medu
1/4 skodelice mletih orehov
1/4 skodelice žitnih kosmičev
1/4 skodelice kokosove moke
6 srednje velikih hrušk
Preliv
90 g masla
3/4 skodelice rjavega sladkorja
300 ml sladke smetane
3 žličke koruzne moke
1 žlica vode
Priprava:
Hruške olupite in z okroglim nožem odstranite peščišče. V kozici segrevajte maslo in med, dokler se maslo ne stopi. Vmešajte orehe, kosmiče in kokos. Sredice hrušk napolnite z nadevom in hruške postavite v ognjevarno posodo.
Maslo za preliv raztopite v kozici, vmešajte sladkor in zmes segrevajte, dokler se sladkor ne stopi. Vmešajte smetano, moko in vodo in kuhajte, dokler preliv ne zavre in se zgosti.
Prelijte hruške in jih v srednje vroči pečici pecite približno eno uro.