2 skodelici rdečega fižola
1/2 žličke soli
400 g prepečenca
1 glavica solate ledenke
2 velika paradižnika
1 zelena paprika
200 g črnih oliv
1 korenček
1 skodelica ribanega sira
1/2 skodelice kisle smetane
Priprava:
Če uporabljate fižol iz pločevinke, da dobro odcedite in operite. Če imate svež fižol, ga najprej dobro skuhajte v osoljeni vodi. Fižol iz pločevinke pa v vroči vodi vsaj dobro pregrejte. Ko je fižol mehak, ga grobo pretlačite.
Solato operite, osušite in liste natrgajte na manjše koščke. Paradižnik, papriko in olive narežite na manjše koščke. Korenček naribajte.
Na krožnik naložite nekaj kosov prepečenca. Na vsak košček dajte grižljaj fižolove mešanice in jo potresite z zelenjavo in ribanim sirom. Nazadnje tako narejeno kopico okrasite še z malce kisle smetane.