1 žlica olivnega olja
1 mlada čebula
1 žlica večnamenske moke
1 l kokošje juhe
2 skodelici narezanega zelja
1 skodelica narezanega korenčka
ščepec soli
1 lovorov list
1 skodelica graha
3/4 skodelice kisle smetane
Priprava:
Zelja ne ribajte, ampak za narežite na trakove ali manjše listke. Korenček dobro operite in ostrgajte, potem pa ga narežite na kolobarčke ali polovice kolobarčkov, odvisno kako debel je.
Segrejte olje in popražite drobno sesekljano čebulo. Vmešajte moko, da se zgosti, nato pa hitro dolijte juho. Ob stalnem mešanju kuhajte približno 3 minute. Potem dodajte zelje in korenček, sol in lovorov list. Če je juha sama že dovolj slana, ne dodajajte soli. Če uporabljate grah iz konzerve, ga še ni potrebno dodati, ker je že predhodno toplotno obdelan in bi se lahko razkuhal.
Zmanjšajte ogenj in kuhajte približno 20 minut. Dodajte grah, če ga niste že prej, in kislo smetano, dobro premešajte, da ne bodo ostale grudice smetane, odstranite lovorov list in postrezite.