hitra minestraSestavine:

30 g masla

1 čebula

1 strok česna

2 rezini slanine

1 steblo zelene

1 korenček

400 g paradižnikovih pelatov

100 g kuhanega rdečega fižola

3 skodelice vode

1 kocka za kokošjo juho

1/3 skodelice makaronov

1/4 skodelice naribanega parmezana

 

Priprava:

Česen drobno nasekljajte, čebulo narežite na tenke rezine, slanino, zeleno in korenček pa narežite na majhne koščke. Paradižnikove pelate razkosajte, vendar jih ne odcedite. V kozici segrejte maslo in na njem popražite česen, čebulo in slanino. Dodajte zeleno in korenček in ju dušite približno 3 minute. Prilijte neodcejene razkosane pelate, fižol, vodo, ter dodajte jušno kocko in testenine. Zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in v pokriti posodi kuhajte približno 30 minut. Na krožniku potresite s parmezanom.