30 g masla
1 čebula
1 strok česna
2 rezini slanine
1 steblo zelene
1 korenček
400 g paradižnikovih pelatov
100 g kuhanega rdečega fižola
3 skodelice vode
1 kocka za kokošjo juho
1/3 skodelice makaronov
1/4 skodelice naribanega parmezana
Priprava:
Česen drobno nasekljajte, čebulo narežite na tenke rezine, slanino, zeleno in korenček pa narežite na majhne koščke. Paradižnikove pelate razkosajte, vendar jih ne odcedite. V kozici segrejte maslo in na njem popražite česen, čebulo in slanino. Dodajte zeleno in korenček in ju dušite približno 3 minute. Prilijte neodcejene razkosane pelate, fižol, vodo, ter dodajte jušno kocko in testenine. Zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in v pokriti posodi kuhajte približno 30 minut. Na krožniku potresite s parmezanom.