indexSestavine:

125 g tenko narezane suhe salame

860 g rdečega fižola

620 g belega fižola

250 g šampinjonov

12 črnih oliv brez koščic

4 šalotke

250 g češnjevega paradižnika

Za preliv

1/2 skodelice olivnega olja

1/4 skodelice vinskega kisa

1 strok česna

1 žlica sveže nasekljane bazilike

 

Priprava:

Česen strite ali drobno nasekljajte. Vse sestavine za preliv dobro zmešajte. Salamo narežite na trakove. Fižol je najbolje kupiti kar v pločevinkah. Odcedite ga in sperite pod tekočo vodo. Če ga boste kuhali sami, ga že prejšnji večer namočite v vodi in potem ločeno kuhajte, ker se beli in rdeči fižol različno hitro skuhata. Šampinjone olupite, narežite na lističe in na hitro poparite v slani vreli vodi. Šalotke drobno nasekljajte. Vse sestavine razen paradižnika zmešajte in prelijte s prelivom. Solato pustite čez noč v hladilniku, tik preden jo postrežete, pa jo še enkrat premešajte in dodajte na polovice ali četrtine razrezane češnjeve paradižnike.