500 g mletega mesa
1 pekoč feferon
1 čebula
1 žlica sladke mlete rdeče paprike
2 žlici olja
3 stroki česna
2 žemlji
2 žlici mešanih svežih nasekljanih zelišč (majaron, timijan, peteršilj)
1 skodelica mleka
1 jajce
1 jajčni rumenjak
3 žlice drobtin
sol
poper
Priprava:
Feferon očistite in drobno nasekljajte. Čebulo drobno nasekljajte in jo na olju popražite. Česen drobno nasekljajte. Žemlje namočite v mleku, jih ožmite in pretlačite. V skledi zmešajte žemljino maso, feferon, čebulo, česen, meso, papriko, zelišča, jajce in rumenjak. Maso začinite s soljo in poprom, jo dobro premešajte in iz nje oblikujte polpete. Povaljajte jih v drobtinah in jih ocvrite v vročem olju.