IMG_8349_2-1024x682Sestavine:

500 g mletega mesa

1 pekoč feferon

1 čebula

1 žlica sladke mlete rdeče paprike

2 žlici olja

3 stroki česna

2 žemlji

2 žlici mešanih svežih nasekljanih zelišč (majaron, timijan, peteršilj)

1 skodelica mleka

1 jajce

1 jajčni rumenjak

3 žlice drobtin

sol

poper

 

Priprava:

Feferon očistite in drobno nasekljajte. Čebulo drobno nasekljajte in jo na olju popražite. Česen drobno nasekljajte. Žemlje namočite v mleku, jih ožmite in pretlačite. V skledi zmešajte žemljino maso, feferon, čebulo, česen, meso, papriko, zelišča, jajce in rumenjak. Maso začinite s soljo in poprom, jo dobro premešajte in iz nje oblikujte polpete. Povaljajte jih v drobtinah in jih ocvrite v vročem olju.